Welkom bij Havanezerkennel "Fan è Wâldblaffers"

Op deze site wil ik, als liefhebber en fokker van de Havanezer, u kennis laten maken met dit geweldige ras.

Wij fokken in onze kennel met topbloedlijnen, maar uiteraard zijn indrukwekkende stambomen niet het enige wat tot fraaie Havanezers leidt.

We streven ernaar om rastypische, karaktervolle en gezonde Havanezers te fokken. Alle honden die wij gebruiken voor de fok, moeten officieel nagekeken zijn, op de door de rasvereniging gestelde gezondheid onderzoeken.

Wilt u meer info over het ras, over het kopen van een pup, gedrag, verzorging, of wat dan ook? Stuur dan via onze contactpagina een berichtje en neem telefonisch contact op.

Wij hebben af en toe een nestje Havanezers en doen ons best om gezonde pups te fokken met het juiste karakter. Verder vinden wij het belangrijk dat ze er uitzien zoals een Havanezer er uit hoort te zien. Voordat er met onze honden wordt gefokt worden eerst alle gezondheidsregels in acht genomen. Ze worden met een E.C.V.O. oogonderzoek door de oogspecialist en Patella Luxatie door de orthopeed nagekeken.

Als de pups ongeveer 8-9 weken oud zijn, kan hij of zij zijn veilige thuis en moeder verlaten. De pup is dan ingeënt en ontwormd en parasiet vrij. Ze krijgen dan een puppybox mee met daarin het voer wat ze gewend zijn om te eten en heel veel informatie en ook nog een puppygids.

Ze zijn door de dierenarts klinisch nagekeken en dit wordt allemaal vermeld in het Europese paspoort waarin ook de entingen zijn opgenomen.

Ze krijgen een koopovereenkomst mee waarin de gegevens staan vermeld van de pup en waarin staat dat u de pup bij uw eigen dierenarts kan laten nakijken.


Onze werkwijze


Reserveren van een pup die nog niet geboren is:

Wij plaatsen u op een zogenaamde reserveringslijst voor een bepaald nest dat we verwachten en waarvan u graag een pup wilt hebben. Mocht het zo zijn dat u bij ons op de reserveringslijst staat en dat u toch elders een leuke puppy heeft gekocht dan is dat geen probleem maar laat het eventjes weten (In de praktijk blijkt dat veel mensen niet het fatsoen hebben om eventjes te bellen / mailen om te laten weten dat ze van hun pup afzien). Als de pups geboren worden dan weten we of er een pupje voor u bij is. (dit is natuurlijk afhankelijk van welke plaats u op de lijst staat en hoeveel pups er zijn en in welke verhouding (reutjes/teefjes).

Tot de pups 3 weken oud zijn laten we niemand bij de pups (behalve onszelf en indien noodzakelijk een dierenarts). Dit in verband met eventueel infectiegevaar en de rust voor de moeder. Op een leeftijd van 6-7 weken krijgen de pups hun eerste enting. Tussen de 5 en 8 weken worden de pups gechipt door de Raad van Beheer. Daarna mogen de pups naar hun nieuwe baasjes. (maar dit alleen nadat ze goed zelfstandig zijn en zonder hun moeder kunnen)

Mochten er om wat voor redenen dan ook mensen wegvallen dan schuift uw keuze pup automatisch op naar voren.

Het kopen van een al geboren pup:

Als de pups al geboren zijn dan kunnen we u direct vertellen of er nog pups beschikbaar zijn (meestal is dit trouwens niet het geval).

Aanbetaling?

In het verleden is gebleken dat er mensen zijn die een hondje reserveren, ook zeer geïnteresseerd doen maar dan op het laatste moment toch afzeggen. Dit is voor ons als fokker erg frustrerend. We hebben dan meestal al verschillende mensen nee verkocht en moeten dan alsnog op zoek naar een nieuw baasje. Om dit te voorkomen vragen wij een aanbetaling. Hierdoor blijkt dat het kaf van het koren gescheiden wordt en dat alleen de echte geïnteresseerden overblijven. Als u toch afziet van de pup (om welke reden dan ook) wordt de aanbetaling ook niet terug betaald.

Elke pup die weggaat is door de dierenarts onderzocht en heeft een gezondheid verklaring en een Europees dierenpaspoort. Alle pups hebben een chip en een registratiebewijs van de Raad van Beheer en staan geregistreerd in een Nederlandse databank voor huisdieren. Omdat we zeer gesteld zijn op onze dieren en veel energie en zorg steken in het grootbrengen en opvoeden van onze pups hopen we natuurlijk dat onze pups goed terecht komen. Wij stellen het daarom zeer op prijs en vinden het als vanzelfsprekend dat geïnteresseerden de moeite nemen om het geboren nest een bezoek te brengen, vanaf een bepaalde leeftijd. Wij houden een grote mate van transparantie en u kunt bij ons dan ook alles bespreken. Mocht u vragen hebben en of willen reageren, neem dan contact met ons op.

Powered by Froala Editor