Algemene informatie
De Havanezer is een klein blij ras dat erg aanhankelijk is. Het zijn echte kameraden die graag een deel van de familie uitmaken. Ze zijn zeer sociaal en zal rijkelijk aandacht geven. Aangezien dit ras reukloos is en bijna niet verhaard zijn ze populaire keuzes voor mensen met een allergie.

Het karakter
De Havanezer is een echte schat. Ze zijn intelligent, nieuwsgierig en speels. Dit ras gedijt op gezelschap en is dol op kinderen. De Havanezers zijn goede waakhonden die hun familie waarschuwen voor gevaar of bezoekers. Zodra ze met iemand bevriend zijn, is het hun vriend voor het leven.

Het temperament
De Havanezer is een zeer toegewijd ras. Ze zijn op hun best in het gezin en houden niet van alleen zijn. Ze kunnen goed met kinderen en andere huisdieren. De Havanezer is noch agressief noch schuw en vertoont geen bezittelijke natuur. Ze hebben werkelijk een sympathieke persoonlijkheid en dat maakt ze een prachtig huisdier.

De verzorging
De Havanezer moet minimaal 2x per week geborsteld worden. Het is belangrijk om regelmatig de ogen en oren te controleren en ze schoon te houden.

De vacht
De Havanezer heeft een dubbel vacht en verhaart nauwelijks. Het haar is zacht van textuur, zeer lang en in grote overvloed. De vacht is er in verschillende types, van recht tot krullend. Ze komen voor in vele kleuren, zoals zuiver wit tot crème, zwart, zilver, chocolade of bonte. Bij volwassenheid bereikt de vacht een lengte van 12-18 centimeter.

Trainen en opvoeden
De Havanezer is altijd leergierig. Ze doen het goed in zowel behendigheid en gehoorzaamheid. Sommige houden er ook van om te zwemmen en genieten van vele watersporten. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling en zijn gemakkelijk te trainen om truucjes uit te voeren. Het is belangrijk om dit ras eerlijk, consequent en liefdevol op te voeden, en stevig in je schoenen te staan om je niet te laten verleiden door het vrolijke lieve gedrag.

Activiteit en beweging
De Havanezer heeft een energieke natuur. Wandelen, spelen of zwemmen is een vereiste. Ze doen het goed in appartementen of huizen met kleine tuinen. Omdat ze bedreven zijn in het leren van trucjes, profiteren zij van deze activiteit. De Havanezer is matig actief binnen, maar heeft behoefte aan speelgoed en sociale stimulatie om zich niet te hoeven vervelen.

Powered by Froala Editor